Matematik

Retvinklede trekanter

09. september 2005 af QeenGirl (Slettet)
Heyderude.. jeghar nogle problemermed atbevise hvorfor to ens retvinkledetrekanter er ensvinklede..jeg håber der er nogle der vil være så sødog hjælpe mig.

på forhånd tak

Anne Marie

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er da helt oplagt, hvis de to trekanter en ens! Dette gælder jo for alle par af trekanter, der er ens.

Svar #2
09. september 2005 af QeenGirl (Slettet)

jammen.. hvis man skal bevise det med udregning.. og der er to ubekendte...


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2005 af tita (Slettet)

jamen.. hvis de to trekanter er ens..så må vinklerne jo også være ens :-S

hmm.. lav en tegning af de to trekanter og begrunde det ud fra det..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:

Vi skal bede om opgaveformuleringen (og dertil hørende figur). Hvad mener du med 'ens retvinklede trekanter'? Er de omtalte retvinklede trekanter kongruente eller ej? Hvis de er kongruente, så er der imidlertid intet at bevise.

//Epsilon

Svar #5
11. september 2005 af QeenGirl (Slettet)

Øh opgaven lyder sådan. Figuren viser vinkel ABC. Med en paraleltransversal PQ.

a. Vis at vinkel ABC og APQ er ensvinklede.

det er givet at:
AP =6,2
PQ=8,7
AB=15,6

jeg håber i kan hjælpe..

Svar #6
11. september 2005 af QeenGirl (Slettet)

jeg er virkelig i nød.... PLEACE

Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.