Fysik

bremsekraft

06. september 2012 af mimok (Slettet)

En Boeing 767 flyvemaskine med masse 85,0 ton lander med farten 270 km/h.

a) Beregn den kinetiske energi i landingsøjeblikket.

Jeg har beregnet E_kin med formlen: E_kin=1/2*m*v^2≈239MJ

Landingsbanen er 900 meter lang.

b) Hvor stor skal bremsekraften mindst være?

Hvilken formel skal jeg bruge her?

Er det A_bremse=E_kin

A_bremse=F_brems*s*cos(180º)

F_brems=E_kin/(s*cos(180º))

Jeg has sat cos(180), da bremsekraftet er modsatrettet bevægelsesretningen, men jeg er usikker. Er denne formel korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af peter lind

Der er tale om at den numeriske værdi af arbejdet skal vær det samme som den kinetiske energi, så du kan udelade cosinus funktionen ellers er det korrekt


Svar #2
06. september 2012 af mimok (Slettet)

Hvorfor skal jeg bruge den numeriske værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af peter lind

Det er egentlig underforstået i opgaven; men hvis du absolut vil kan du da godt angive kraften som negativ


Svar #4
06. september 2012 af mimok (Slettet)

Nej, det er ikke fordi jeg absolut vil angive deN som negativ, jeg vil bare høre, hvorfor kan jeg tage den numerisk værdi? Hvad er det der gør, at det er tilladt at tage den numeriske værdi, er det pga. kraftpåvirkningen , eller fordi det bare er en størrelse? Jeg havde også tænkt på at tage den numeriske værdi, men jeg vidste ikke hvorfor jeg måtte. Så hvad er grunden til, at jeg må tage den numeriske værdi? Er der en forklaring på det? Hvis ja, hvad er grunden til det?


Svar #5
06. september 2012 af mimok (Slettet)

Jeg vil bare gerne vide hvorfor det er "lovligt" at skrive den numeriske værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2012 af peter lind

Fortegnet er jo afhængig af hvilken retning du regner som positiv. Det er ikke givet at det er i flyretningen. Når den slags ikke er opgivet vil man underforstå den numeriske værdi eller længden af vektoren om du vil


Svar #7
06. september 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: bremsekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.