Matematik

Mate - det haster!!

07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

ABC har vinkelspidserne A(-3,-1) B(3,5) C(5,-2) find en ligning for hver af de linjer, som trekantens sider ligger på. bestem derefter længden af højderne.

Hvordan gør jeg?

AC er det rigtigt med 6*(x-5)+5*(y+2) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, selvfølgelig haster det?

Man bestemmer ligninger for linien gennem punkterne A og B, gennem A og C, og gennem B og C.

Og nej, det er ikke ligningen for linien gennem punkterne A og C.

En retningsvektor for linien gennem A og C er vektoren AC = [8 , -1] . En normalvektor til linien er da vektoren AC^ = [1 , 8] , så linien gennem A og C har ligningen

      1·(x - 5) + 8·(y + 2) = 0

Prøv nu selv med de øvrige to linier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

I øvrigt ligner det til forveksling denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1081091

Længden af højden fra A på siden BC beregnes som afstanden fra punktet A til linien gennem B og C.


Svar #3
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Jeg har fået:      6*( x + 3) + 2*( y + 1) = 0 og -5*(x-5)+6*(y+2) = 0

Passer det? Men hvordan finder jeg så længden af højden?


Svar #4
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Kan du tage et eks med det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad skal det forestille at være ligningerne for? Du kan altid efterprøve ligningerne, idet de to kendte punkter på hver linie skal passe i den tilhørende ligning.

Man finder afstanden fra et punkt P(x0,y0) til linien med ligningen ax + by + c = 0 ved at benytte punkt-linie-afstandsformlen

d = |ax0 + by0 + c| / √(a2 + b2)


Svar #6
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Jeg er virkelig blevet forvirret. Jeg siger ligning for AB, BC og CA? dvs:

AB :  -5*(x-3)+6*(y-4) = 0;
BC:  6*( x - 3) + 2*( y + 2) = 0
CA: 1( x-3)+8*(y-4) = 0

 

 


Svar #7
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Og i forhold til dist formlen, vil længden af C på AB være : d = |-5*5 + 6*(-2) | / √((-5)^2 + (6)^2) ? Er det rigtigt skrevet op?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dine ligninger for AB (linien gennem A og B) og for BC (linien gennem B og C) er ikke korrekte. Du skal starte med at bestemme vektorerne AB og BC .

#7 Som følge heraf er udtrykket for højdens længde heller ikke korrekt.


Svar #9
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

AB(6,5) og BC(2,-6)?

Herved vil normalvektoren til AB være (-5,6) og for BC(6,2)

Men det punkt P(x,y) for fx AB, skal det være punktet B, altså 3,5?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Begge dine vektorer AB og BC er forkerte. Som punkt i ligningen for linien gennem A og B kan man naturligvis vælge enten A eller B.


Svar #11
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

IHHHH nu ved jeg det, B er (3,4) og ikke (3,5) som jeg har skrevet!!

Men hvis det stadig ikke passer, kan du skal ikke skrive et eks af en af dem op?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er da underligt. Den anden tråd, hvortil jeg refererer i #2, har præcis de samme koordinater, som du har skrevet oprindeligt  i #0. Den anden tråd er måske også din opgavetråd?

Eller måske du blot kopierede opgaveteksten fra den anden tråd uden at læse, hvad du kopierede?


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jo, hvis B har koordinaterne (3,4) , er dine vektorer AB og BC i #9 korrekte.


Svar #14
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Okay godt at høre! og min beregning af længden af højderne er også rigtigt? Og forresten da det er CA og ikke AC, vil jeg istedet få: -1( x-3)-8*(y-4) = 0


Svar #15
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Det andet tråd er ikke min :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jeg ved ikke, hvordan du kommer frem til den ligning  -1( x-3)-8*(y-4) = 0 . Du roder vist et forkert punkt ind i billedet. Men både AC^ og CA^ er jo en normalvektor til linien gennem A og C.

Din beregning af højdelængden i #7 er ikke korrekt, for du har smidt konstantleddet væk.

 


Svar #17
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

CA= -8,1 og normalvek. er -1,-8 ?

Hvad skal konstantleddet c være?


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det ser ud til i #14, at du benytter punktet B. Men du skal jo benytte enten A eller C. Ligningen bliver som angivet i #1.


Svar #19
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Beklager meget... jeg roder meget i de tal, men i min opgave har jeg skrevet det rigtigt op, men har a,b som -1,-8:

-1(x+3)-8(y+1)=0

Men hvad skulle konstantsleddet være?


Brugbart svar (1)

Svar #20
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Konstantleddet finder du jo ved at reducere ligningen til formen ax + by + c = 0.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.