Matematik

vinkelspidser og ligning

05. oktober 2011 af casperwager (Slettet) - Niveau: A-niveau

ABC har vinkelspidserne A(-3,-1) B(3,5) C(5,-2) find en ligning for hver af de linjer, som trekantens sider ligger på. bestem derefter længden af højderne.

 

nogen der kan hjælpe mig ? for er sgu lidt blank desværre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af mathon

 

                ...find en ligning for hver af de linjer,...

                  brug topunktsformlen 3 gange


                  (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af mathon

linjen gennem  A(-3,-1)  og B(3,5)

                    (y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1)

                    (y+1) / (x+3) = (5+1) / (3+3)

                    (y+1) / (x+3) = 1

                    (y+1)  =  (x+3)         

                    y = x + 3 - 1

            c:     y = x + 2

            hc = y - yo = -(x-xo)

                    y - (-2) = -(x-5)

                    y = -x + 5 - 2

            hc:   y = -x + 3

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af mathon

...eller lettere

            hc :        dist(c,C(5,-2)) = | 5 - (-2) + 2 | / √(1+12) =  9/√(2) ≈ 6,36


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2012 af Umulsus (Slettet)

Jeg har virkelig også brug for svar til denne opgave. Nogen som kan skrive hvordan den regnes ved evt at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2012 af mathon

alternativt
                                     a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

                                     b = y1 - a·x1                                                  

                                     y = ax + b

   og
                                     h = | axo - yo + b | / v(a2+1)                               beregnes 3 gange

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2012 af mathon

eksempelvis for linjen gennem B(3,5) og C(5,-2)

                                     a = (-2 - 5)/(5 -3) = -(7/2)

                                     b = 5 - (-(7/2))·3 = (31/2)                                             

                                     y = -(7/2)x + (31/2)

   og
                                     ha = |
-(7/2)·(-3) -(-1) + (31/2) | / v((-(7/2))2+1)  = 54/√53) = 7,42

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2012 af mathon

men der bliver ikke så megen brøkregning, hvis
du  anvender Andersen11's beregning
                         i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1232084


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2012 af mathon

alternativt med TI-89

        expand(solve((y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1),y))

 


Skriv et svar til: vinkelspidser og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.