Matematik

Linjens ligning

07. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Hej alle, håber at I kan hjælpe mig med denne opgave... Opgaven går ud på (har også vedhæftet filen, kig!):

Aflæs de tre linjers ligninger. Ved linjen L skal du med egne ord forklare, hvordan man aflæser a og b.

Så prøver jeg selv at løse opgaven ved at skrive sådan her:

L-ligningen:

a = ?

b = -1

y = ? - 1

Og som man kan se på funktionen, opstår der et retsvinkel ved L-ligningen. 

- Kan ikke finde ud af, hvad a svarer til at være. Kan I hjælpe mig?

Vedhæftet fil: Opgave 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af nielsenHTX

a aflæses normalt ved at gå en ud af x-aksen og så se hvor langt op man går og det er så a

Men der er intet i vejen for at gå længere ud for at finde nogle pæne tal. her kan du gå 6 og 2 op. a er altså

a=Δy/Δx=2/6=1/3              Δy er ændringen af y, tilsvarende for Δx.


Svar #2
07. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Okay, er også ved at fatte pointen nu... Tak for hjælpen :-)


Svar #3
07. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Men så det vil sige, at man godt kan gå tre gange til højre og en opad? 

Så: y/b: -1 og x/a: 3


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.