Matematik

Om at finde ud af, hvor mange procent en eksp. funktion falder

07. september 2012 af theKermal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en eksponentiel funktion: f1(x) ? 11.5307*(0.845335)^(x)

x er antal timer efter en indsprøjtning

f(x) er koncentrationen af theophyllin i blodet hos en astmapatient når antallet af timer efter indsprøjtningen er x

Opgaven stammer fra Matema10k-bogen.

 

Jeg skal finde ud af hvor mange procent koncentrationen aftager med efter 3 timer.

Jeg har forsøgt med følgende:

Efter en time aftager koncentrationen1-0.845335 ? 0.154665 dvs. 15.46 %

Efter 3 timer aftager koncentrationen (0.1546)^(3) ? 0.003695 (36.95 %)

Men i bogen står der, at det rigtige svar er 39.6 %.

 

Hvordan gør jeg?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af nielsenHTX

funktionen falder til 0.845335 efter hver time, efter 3 timer er den dermed 0.845335^3 

den er altså faldet med 1-0.845335^3 =..

alternativt kan du udregne

1-(f(0)-f(3))/f(0)=...  


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man skal beregne

[ (f(3) - f(0)) / f(0) ] · 100% = (f(3)/f(0) - 1) · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2012 af nielsenHTX

#2 hov ja det sidste blev da noget vrøvl i denne sammenhæng.


Svar #4
08. september 2012 af theKermal (Slettet)

Tusind tak for jeres svar.

Er det muligt at knytte en forklarende kommentar til udregningen?


Skriv et svar til: Om at finde ud af, hvor mange procent en eksp. funktion falder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.