Matematik

nulpunkt

08. september 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=(x-1)*(x^2-4x+6), jeg skal vise at f har ét nulpunkt, nogen som kan forklare mig hvad man skal? så vidt som jeg ved skal jeg udregne (x-1)=0 og så (x^2-4x+6)=0, men hvordan gøres dette uden hjælpemidler og hvordan opskriver man det på en matematisk måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af qq8165 (Slettet)

Du skal blot sæt f(x)=0 og finde ud af hvad x er. dvs. (x-1)*(x^2-4x+6)=0. som du kan se, kan funktionen deles op i to led i dette tilfælde: (x-1) og (x^2-4*x+6), og produktet af de to led skal være 0. så skal du tænke på hvad skal resultater af de to led være for, at produktet af dem bliver 0. tre muligheder 0*0, 0*hvilket som helst tal, hvilket som helst tal * 0. derfor skal du udregne (x-1)=0 og så (x^2-4x+6)=0 som du selv skriver. så er det bare simple beregninger

x-1=0 <=> x=1

x^2-4*x+6=0 skal du løse som en andensligning, først se på diskriminanten d=b^2-4*a*c

(-4)^2-4*1*6=-8, d er mindre end 0, dvs. der er ikke nogen resultat.

 

dvs. resultat er 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af nielsenHTX

reglen kaldes nulreglen og siger at et produkt kun kan være nul hvis en (eller flere) faktorer er nul


Skriv et svar til: nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.