Matematik

En linje og en parabel

09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej Alle!

g(x) = x + 2 = en linje

f(x) = x^2 + 2x = en parabel

1) Bestem koordisættet for parablens toppunkt T, og tegn parablen f(x) og linjen g(x) i samme koordinatsystem.

 

Nogen, som vil hjælpe mig med den?

 

På forhånd tak! ;--)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Toppunktet beregnes ud fra: (x,y) = (-b/2a ; -d/4a)

Benyt et grafprogram efter eget valg til at indtegne de to grafer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

For en parabel af formen f(x) = ax^2 + bx + c, er toppunktets koordinater (-b/2a ; -d/4a), hvor d = b2-4ac

I dit tilfælde vil a=1, b=2 og c=0.

Derved bliver dit toppunkt (-2/2*1 ; (22-4*1*0)/4*1) = (-1 ; 1)

 

Håber det hjælper.


Svar #3
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak for hjælpen! Men jeg får altså toppunktet til (- 1 ; - 1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Du har ret. Jeg kan ikke regne! godt spottet.


Svar #5
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hehe, du skubbede mig i den rigtige retning ;-)

 


Skriv et svar til: En linje og en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.