Fysik

strømmen i en parallelforbindelse

09. september 2012 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: B-niveau

To modstande er forbundet med en parallelkobling. Den ene er 250 Ω og den anden er 375 Ω. erstatningsmodstanden har jeg beregnet til 150 Ω. Strømmen gennem den mindste modstand er 30 mA. Hvad er strømmen gennem den største modstand. har prøvet at bruge ohms lov, men får ikke det rigtige svar. I følge facitlisten skal det give 20 mA.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af hesch (Slettet)

Spænding over den enen modstand = spænding over den anden = U.

U = R1 * I1 = 250Ω * 30mA = 7,5V

I2 = U / R2 = 7,5V / 375Ω = facit


Svar #2
09. september 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Jeg kan se logikken nu ;)


Skriv et svar til: strømmen i en parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.