Matematik

Reduktionsopgaver

09. september 2012 af Jirejada (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lige startet på STX og er i gang med en aflevering. Jeg har dog et problemer med følgende opgaver, som jeg håber en eller anden kan hjælpe mig med:


3. Sæt så meget som muligt uden for parentes:

a^2b-3a+7ab^2

4xy-6x^2 y+2xy^2


4. Løs følgende ligning

42/(2x-1)=6

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af nielsenHTX

3. undersøg hvilke(n) faktor(e) som indgår i alle led, de kan så sættes uden for en parentes

 

4. gang med 2x-1 på begge sider og husk så at 2x-1≠0


Svar #2
09. september 2012 af Jirejada (Slettet)

Ja, det ved jeg. Men jeg synes bare ikke, at jeg kan få et resultat, der giver mening. Kan du prøve at beskrive det mere detaljeret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af nielsenHTX

#2 så prøv at skriv dit resultat så kan jeg da sige om det giver mening.


Svar #4
09. september 2012 af Jirejada (Slettet)

#3

3. a(ab-3+7b^2)
    2xy(2-3x+y)

4. x=4

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af nielsenHTX

begge i 3. er rigtige.

og x=4 er løsningen til ligningen.

 


Svar #6
09. september 2012 af Jirejada (Slettet)

#5 så er jeg alligevel ikke helt galt på den. Tak for svaret :)


Skriv et svar til: Reduktionsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.