Matematik
Integral regning..hjælp..
10. september 2005 af
Chrizzer (Slettet)
Hej jeg er blevet stillet en opgave der lyder som følgende:
f(x)= sinx*Kvadratrod(cosx)(der vises en figur i bogen fra x=-1.6 til x=1.6) Bestem difinitionsmængden for f.
beregn
integral(0-pi/2) f(x) dx og integral(pi/2- (-pi/2)) f(x) dx
Angiv derefter arealet af den grå punktmængde A på fiuren. Punktmængden A drejes 360 grader om x-aksen. Bestem rumfanget at det omdrejninslegeme der forekommer.
det lyder meget nemt men vores lærer er ikke en af de gode og jeg fatter ingen ing af hvad han siger man skulle tro det var russisk, men er der ikke en der kan hjælpe mig... hvis det gør det nemmere står opgaven i bog 3H med et stort Z på forsiden. knuz og mange takker fra Chrizzer
f(x)= sinx*Kvadratrod(cosx)(der vises en figur i bogen fra x=-1.6 til x=1.6) Bestem difinitionsmængden for f.
beregn
integral(0-pi/2) f(x) dx og integral(pi/2- (-pi/2)) f(x) dx
Angiv derefter arealet af den grå punktmængde A på fiuren. Punktmængden A drejes 360 grader om x-aksen. Bestem rumfanget at det omdrejninslegeme der forekommer.
det lyder meget nemt men vores lærer er ikke en af de gode og jeg fatter ingen ing af hvad han siger man skulle tro det var russisk, men er der ikke en der kan hjælpe mig... hvis det gør det nemmere står opgaven i bog 3H med et stort Z på forsiden. knuz og mange takker fra Chrizzer
Svar #1
10. september 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Vi kan begynde med definitionsmængden. Det er mængden af x-værdier, som giver en gyldig funktionsværdi. Vi må ikke have en negativ rodeksponent, hvorfor cos(x) skal være positiv eller nul. Du kan derfor se en definitionsmængde, der periodisk gentages, hvis du tegner grafen for y=cos(x) og ser, hvor grafen ligger over x-aksen.
Skriv et svar til: Integral regning..hjælp..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
