Matematik

Løse ligningssystemer vha. substituitionsmetoden

09. september 2012 af astr4021 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig gået i baglås her, og har prøvet og prøvet men kan ikke få den til at give mening: 

 3x+2y=12 og 5x+3y=19

har selv fået x til at give 6 og y til -1, men det passer ikke ... nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt lige store koefficienters metode. Gang ligning I med 3 og gang ligning II med 2, og træk de to resulterende ligninger fra hinanden. Løs den fremkomne ligning i x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2012 af exatb

Hvis det skal være substitutionsmetoden :

Find y af første ligning

2y = 12 - 3x

y = 6 - 1,5x

Det understregede erstatter y i den anden ligning

5x + 3(6 - 1,5x) = 19

5x + 18 - 4,5x = 19

x = 2

2 indsætte på x`s plads i en af ligningerne

2y = 12 - 3*2

y = 3

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gør så prøve med den fundne løsning i de oprindelige ligninger for at eftervise, at den fundne løsning er korrekt.


Skriv et svar til: Løse ligningssystemer vha. substituitionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.