Matematik

Hjælp Mat

09. september 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast i nogle opgaver til min matematik aflevering og kunne godt bruge noget hjælp, det drejer sig om 5 opgaver der var i alt 11.

Jeg vil komme med mit bedste bud tl hvordan jeg vil løse opgaven ..

 

 

c) Bestem pladens areal når r= 20 cm og h= 25 cm

Jeg ved godt hvordan jeg finder arealet af den halve cirkel men resten ved jeg så ikke.


d) Bestem r og h så pladen får det størst mulige areal for L=100 cm

?

e) Bestem størrelsen af dette areal

?

 

Figuren er vedhæftet

Vedhæftet fil: Dok4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Figuren er sammen sat af en halvcirkel med radius r, og et trapez med de to parallelle sider 2r og r og med højde h.

A = (1/2)·π·r2 + (1/2)·h·(2r + r)

d) Hvis L er omkredsen af figuren, skal man beregne længden af de to skrå sider i trapezet.


Svar #2
11. september 2012 af aatgsue (Slettet)

Tusind tak din hjælp :)

 

Og ja pladens omkreds= L

Men er ikke helt med på hvorfor man skal beregne længden af de to skrå sider i trapezet når pladen består af 1 trapez og 1 halv cirkel......


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Omkredsen er jo den samlede længde af alle de sider og kurver, der begrænser figuren. To af disse sider er de skrå sider i trapezet.


Svar #4
11. september 2012 af aatgsue (Slettet)

Okay nu forstår jeg hvad du mener! :)


Skriv et svar til: Hjælp Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.