Fysik

trådens længde

09. september 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: B-niveau

med et ohmmeter kan vi bestemme en wolframtråds resistans  til 95,0 Ω. Trådens diameter er 0,040mm.

beregn trådens længde


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

R = ρ*l/A ρ må du slå op i en tabel. Arealet A kan du beregne ud fra diameteren


Svar #2
09. september 2012 af BrainChild (Slettet)

jeg kan ikke komme videre:

 

R= 0,0489(95Ω*?0,040?^2)/


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hver omhyggelig med enhederne. Isoler længden l af udtrykket i #1. Hvis trådens tværsnit er cirkulært, skal A beregnes i overensstemmelse med det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af mathon

 

       L = R·a/ρ = R·(0,25·π·d2)/ρ = (95,0 Ω) · (0,25·π·(0,040 mm)2) / (0,0551 Ω·mm2/m) = 2,1662 m

                                                                                                                       


Skriv et svar til: trådens længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.