Fysik

opgave 4-

10. september 2012 af nadja4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer, jeg har følgende opagve som jeg ikke kan løse, jeg håber at der er nogle der vil hjælpe mig med det.

Bæver - 1998, største og dyreste i parken, 35mio. 12-1300 gæster i timen.  der er fire vandpunper (tre adgangen), der oplyses ved rundturen at en af Bæverraftingens vandpumper pumper 1600 L vand pr. sekund eller 5-5,5 m^3 vand pr. Min. 25% af Parkens samlede energiforbrug,  og at højdeforskellen på banen er 3,3 m. og at banen er 325 m lang.

den er 553 m lang.

Bæverrafting
a) Hvor meget vand pumpes der rundt, og hvor meget energi koster det.
b) Hvad er effekten af vandpumperne
c) Hvor meget koster det at drive bæverrafting når man kun ser på elforbruget


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Hvor går du selv i stå?


Svar #2
10. september 2012 af nadja4 (Slettet)

jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge til a


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af hesch (Slettet)

Tja: Hvor meget vand pumpes der rundt ?  Det står jo allerede i opgaven:  1600 L vand pr. sekund eller 5-5,5 m^3 vand pr. Min.

Hvor meget energi bruges der ? :  E = m*g*h = (1600kg * 9,82m/s2 * 3,3m) / s = 51850 J/s.= 51850W

Jeg beklager svaret, der egentligt kommer ud i effekt og ikke energi, men dette er begrundet i opgaveformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af hesch (Slettet)

#0:  Ved nærmere eftersyn:  Er dette "skjult kamera" eller hvad:  1600 L vand pr. sekund eller 5-5,5 m^3 vand pr. Min.

Det stemmer jo ikke:  1600L/s = 96m3/min !!


Skriv et svar til: opgave 4-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.