Matematik

Reducering af brøker

11. september 2012 af lassedj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal forkorte denne brøker og er i tvivl om hvad den bliver.

 

2(x+3)
_____

6

 

Mine forslag er enten:

2(x+3)            2x+6               2x

_____     =     ____    =      _____

6                       6                   1

eller:

2(x+3)              2x + 6         1/3 x + 1

_____      =      _____   =    _______

    6                      6                   1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af PeterValberg

Nej, sådan kan du ikke gøre....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af nielsenHTX

den sidste er næsten rigtig.

der skal stå

(1/3) x+1


Skriv et svar til: Reducering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.