Fysik

komplex amplitude

11. september 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen forklare, hvad der menes med amplituden af den komplekse strøm? Jeg troede egentlig, at det var modulus af den komplekse strøm, men mine noter siger noget andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

Det er simpelt hen praktisk at arbejde med strømmen på formen I = I0eiωt. Beregningerne bliver nemmere. Det bruger man bare systematisk igennem beregningern om netværket. Bagefter skal man fortolke resultatet og der er det realdelen af strøm og spændning, der er virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af NejTilSvampe

modulus af den komplekse strøm er amplituden er dit sinusoid signal så vidt jeg er bekendt.


Svar #3
11. september 2012 af Mathematica (Slettet)

Ved ikke hvad den generelle konvention er, men min bog definerer den komplekse strøm:

Ic = I0exp(-iωt)

Her er I0, den komplekse amplitude, ikke modulus for den komplekse strøm men et komplekst tal i sig selv. Hvorfor skriver man den sådan og ikke som:

Ic = I0exp(iωt)

Og lader I0 være modulus for den komplekse strøm. Eller det giver måske slet ikke mening? Er det fordi det er misforstået, at ωt er vinklen den komplekse strøm i den komplekse plan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af peter lind

De steder jeg har set det er I0 et reelt tal lig med amplituden. Hvis man indfører det som kompleks tal svarer det blot til at I0 erstattes af I0e hvilket så giver I0eiωt+φ altså en faseændring


Svar #5
11. september 2012 af Mathematica (Slettet)

okay ja det har du ret i, og det passer også med mine noter. Desuden har man dog -i i eksponenten. Hvilken forskel gør den? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af peter lind

Det svarer stort set til en faseændring. Det er snarere en konvention, hvad man bruger


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2012 af hesch (Slettet)

#5 + #6:  Strømmen er jo ikke bare fasedrejet i sig selv, men i forhold til noget andet, typisk den tilknyttede spænding.

-jωt = j*(-ωt), så det er ikke j'et der "konventionelt" skifter fortegn, men ωt, grundet fasedrejningens retning. Strømmens fasedrejningen i et induktivt kredsløb, vil være negativ, i et kapacitivt kredsløb vil den være positiv. Dette er begundet i, at impedansen i en spole = jωL, og i en kondensator  1/jωC =  -j/ωC.

 


Skriv et svar til: komplex amplitude

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.