Matematik

Nulreglen

11. september 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at miste tålmodigheden med denne opgave:

Brug nulreglen til at løse følgende ligning:    (x - 5) (x + 7)(x2 + 1) = 0

Jeg kan ikke huske, hvad jeg først starter med...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0. Den første faktor er x-5


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2012 af nielsenHTX

betyder at for at ligningen kan blive 0 skal en(eller flere) faktorer være 0, man kan altså skrive

(x - 5) (x + 7)(x2 + 1) = 0⇔  med nulreglen

x-5=0 eller x+7=0 eller x2+1=0 der så løses hver for sig.


Svar #3
11. september 2012 af Solvejens (Slettet)

#2

Så langt er jeg med. Hvilken formel anvender jeg for at løse de tre faktorer?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

De to første liginger er simple lineære ligninger, der løses ved at isolere x . Den sidste ligning er en 2.-gradsligning.


Svar #5
11. september 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg får faktorerne til at være:
(x - 5) = 0

x - 5 + 5 = 0 + 5

x = 5

 

(x + 7) = 0

x + 7 - 7 = 0 - 7

x = - 7

 

(x2 + 1) = 0

x2 + 1 - 1 = 0 - 1

x2 = - 1

x2 = √(-1)

x = 1

 

Hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

2.-gradsligningen er ikke korrekt løst. Dens diskriminant er negativ.

Man angiver løsningerne på formen

x = 5 ∨ x = -7 ∨ ...


Svar #7
11. september 2012 af Solvejens (Slettet)

#6

Hvordan regner du så andengradsligningen ud?


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.