Matematik

Division med store tal.

11. september 2012 af Rasmus096 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg er i gang med lidt prisfald / stigning i procent hvor jeg er kommet til et divisions-stkke. 5000 divideret med 175. Jeg har sagtens dividere uden problemer, men ikke lige med så store tal. Kan i give mig nogle gode forslag til hvordan man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

 

                                  5000 / 175  =  200 / 7               efter forkortning med 25

                                  200 / 7 = (196 + 4)/7 = 284/7


Svar #2
11. september 2012 af Rasmus096 (Slettet)

Forstod cirka intet af det du skrev der. En let forklaring tak. ^^


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

25 er en faktor i både tæller og nævner i brøken 5000 / 175. Man forkorter tæller og nævner med den fælles faktor.

Den sidste linie i #1 angiver resultatet som et blandet tal.


Svar #4
11. september 2012 af Rasmus096 (Slettet)

Det er et divisions-stykke ikke en brøk. Har du andre forslag du kan give mig? (=


Skriv et svar til: Division med store tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.