Matematik

reducering

12. september 2012 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

 

Jeg sidder fast i en opgave, hvor jeg har problemer med at recudere en ligning.

Her er det jeg skal reducerer:

O = (6x • x) + (h • 6x) + (2 • x • h)

 

og sådan skal det se ud når jeg er færdig med at reducerer:

O = 6 • x2 + 8 • x • h

Jeg kan ikke få antallet af h'er til at gå op, og har svært ved at regne ud hvordan jeg skal lægge tallene sammen, så det giver det endelige resultat.

er der nogle der kan se hvordan man skal gribe det an?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal sætte ud for parantes. De paranteser du har sat er overflødige da man ganger først.

 

O = 6x^2 + h*6x+2*x*h = 6x^2 + h(6x+2x) = ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Du skal udnytte, at faktorernes orden er ligegyldig, når man ganger, d.v.s.

det andet led kan omskrives: h*6*x = 6*h*x = 6*x*h.

Er du med på at 6*x*x = 6x2 ?? Hvis ja, så er det første led iorden. Det skal der ikke pilles mere ved.

Det sidste led er 2*x*h - prøv at sammenligne det med det andet led: 6*x*h

De to kan du lægge sammen, fordi de har samme faktorer x og h: 2*x*h + 6*x*h = (2+6)*x*h = 8*x*h.

 

I alt får du altså: 6x2 + 8*x*h

 

Håber, det hjælper dig lidt videre

 


Svar #3
12. september 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

tusind tak, nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.