Matematik

Brøkregning! Hjælp!

12. september 2012 af itme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Sidder og ved ikke hvad jeg skal gøre med de her brøker. Opgaver lyder at vi skal forkorte dem mindst mulig.

2(x-5) /  3(x-5)

2x+4 / x+2

den her skal man udregne og skrive resultat som brøk

(5/22 + 1/2) : 8/22

den her "/" har jeg lavet i stedet for brøkstregen. Håber der er en hjælpsom sjæl der ude.

Tak på forhånd.  

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) forkort med den fælles faktor (x-5) .


Svar #2
12. september 2012 af itme (Slettet)

Hvad mener du helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af jnl123

( 2(x-5) ) / ( 3(x-5) ) = (2/3) * ( (x-5)/(x-5) ) = ?

( 2x+4 ) / ( x+2 ) = 2 * ( (x+2) / (x+2) ) = ?

(5/22 + 1/2) : 8/22 = (5/22 + 11/22) : 8/22 = ?


Skriv et svar til: Brøkregning! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.