Matematik

1 opgave

12. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle, som vil hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

 

Vedhæftet fil: Matematik - opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af jnl123

a)

- Omkreds af halv cirkel med radius x:

1/2*2*x*Pi = x*Pi

- Omkreds af de 3 sider:

2x+y+y = 2x + 2y

- Lagt sammen:

O(x,y) = x*Pi + 2x + 2y = (Pi+2)*x + 2y

 

b)

O(x,y) = 100 = x*Pi + 2x +2y      =>     y = 50 - 1/2*x*Pi - x

 

A(x) = 2x*y - Pi*x^2  

indsæt y:

A(x) = 2*x*(50 - 1/2*x*Pi - x) - Pi*x^2 = 100x - (2Pi+2)x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Taskens omkreds er de tre sidelængder + den halve cirkelperiferi, så du har svaret næsten rigtigt:

 

2x + 2y + ½(2pi*x) = 2x + 2y + pi*x


Svar #3
12. september 2012 af Sinimini (Slettet)

hvilket svar skal jeg stole på? I får jo to forskellige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af jnl123

bare stol på dem begge to :)


Svar #5
12. september 2012 af Sinimini (Slettet)

men giver det så ikke 2x + 2y + xπ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Omkredsen er den samme i begge besvarelser, nemlig:

O = 2x + 2y + pi*x = (2+pi)x + 2y


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af jnl123

jo

(det kan også skrives som (2+Pi)*x + 2y  )


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

#5


men giver det så ikke 2x + 2y + xπ?

 

Jo.


Svar #9
12. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Nåå ja. Tak skal du have ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Arealfunktionen er

A = 2*x*y - ½*pi*x2  (rektanglets areal - den halve cirkels areal)


Svar #11
12. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg har fået det rigtige svar i b´eren.

Nemlig. A = 100x – 2x2 – 3/2x2 π, men her har jeg brugt cas. Hvis jeg laver den i hånden, går der kuks i udregningerne, og så får jeg noget helt andet...


Skriv et svar til: 1 opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.