Matematik

Proportionalitet og kærlighed

12. september 2012 af kway2high (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har fået en opgave som ødelægger mit humør .. jeg kan ik finde ud af den. Den lyder således :

Eksperimenter synes at vise at børns legelyst vokser proportionalt med kvadratroden af forældrenes kærlighed til børnene. Indfør passende variable og opskriv dette udsagn med matematiske symboler.

Umiddelbart ville jeg bare sige L=√K, men det giver ik super go mening, da den i mit hoved ikke vokser proportionalt. Med mindre det er det man kalder omvendt proportionalitet?

Håber i kan hjælpe mig derude, inden i går på fyraften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

At L vokser proportionalt med √K betyder, at

L = a·√K

hvor a er en (positiv) konstant.

Opgaven er sikkert kun formuleret for at få dig til at tænke over proportionalitet, for indholdsmæssigt er det jo noget banalt sludder: hvordan måler man kærlighed, og hvordan måler man legelyst?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2012 af peter lind

Det er bestemt ikke helt ved siden af. Du skal bare have indført  en proportionalitetsfaktor, som jeg her kalder a. Så får man L = a*kvrod(K)


Svar #3
12. september 2012 af kway2high (Slettet)

Jeg takker endnu engang gud for at ha givet os studieportalen! Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af SuneChr

# 0    Hvad er benævnelsen, enheden, for henholdsvis legelyst, L,  kærlighed, K,  og konstanten, a ?

# 3  gud skal med stort: Gud.


Svar #5
12. september 2012 af kway2high (Slettet)

Antal smil og antal kys er mit bedste bud ?  og nej .. dansk er heller ik mit hovedfag :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2012 af SuneChr

# 4  Jeg er stadig nysgerrig på benævnelserne !


Skriv et svar til: Proportionalitet og kærlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.