Debat

Karakterer på gymnasiet

12. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

Hej

Jeg er nu en gymnasieelev, men jeg er begyndt med at blive bekymret for de karakterer jeg vil få på 1. standpunktskarakterer. Jeg spørger derfor jer der er erfaringsfulde, om karaktererne falder meget i forhold til folkeskolen, er det nogenlunde ens, eller kan det godt stige med f.eks. +0,10.

Hvad kræver gode karakterer?

Hvordan kan man give et godt indtryk af sig selv? Hvad kan lærerne på gymnasiet lide, f.eks. i forhold til forberedelse, hvad er/kan være bonus ved en aflevering?

Er der ting man kan gøre, så gymnasiet bliver lettere? Jeg synes ikke at det er hårdt lige nu, men bliver det meget værre?

Skriv meget gerne hvad i har at byde på :)

God aften til jer alle :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Hej

 

Nu er jeg lige blevet 2.g'er så ved en del om gymnasiet.

 

1. Hvis du tager noter i timerne, deltager aktivt i timerne, kommer til tiden, laver gode afleveringer, så vil du få gode karakterer.

 

2. Det kræver lidt mere at få gode karakterer i gymnasiet end folkeskolen, men hvis du tager det seriøst er det ikke så slemt.

 

3. Det kan godt være at dit gennemsnit falder lidt i din første standpunktskarakter, men når du vender dig til gymnasielivet og lærer de forskellige arbejdsmetoder og arbejdsteknikker kan du sagtens få gennemsnittet højere op, men som sagt så kræver det en masse slid.

 

Du skal ikke tænke for meget over karaktererne, det skal nok gå ;)

Bare arbejd hårdt og vis interesse, så skal det nok gå!

 

Husk: Man skal yde for at nyde ;)

 

Held og lykke.

 

Og husk at nyde gymnasiet det er nogle af de bedste år af dit lib.

 

God aften til dig også ;)


Svar #2
12. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

Tak for de hurtige samt brugbare svar :)

Jeg har hørt fra flere, at det godt kan være, at gennemsnittet falder lidt, men hvad mener I med lidt. Hvad kalder du for lidt? :)

Tak for svarene igen :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. september 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Du kan ikke helt regne med hvor meget dit gennemsnit falder, for niveauet i gymnasiet og folkeskolen er ikke det samme. Hos nogle falder de meget og hos nogle mindre. Nogle lærerer vil måske i starten give jer lavere karakterer, da de lige vil vende jer til gymnasiet.

Det kommer også an på ens indsats. Men altså i starten af gymnasietiden faldt min karakter med 1, men steg igen efter noget tid.


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. september 2012 af Gulle17 (Slettet)

Min erfaring er, at gymnasiet er meget hvad du gør det til.
Ja der kommer forventninger og du har nu selv ansvar for din skole, men det er ikke ensbetydigt med, at det skal hive tænder ud :-)

Det bedste indtryk du kan give, det er at møde velforberedt op i klassen (dvs. at du forstår stoffet eller at du udtrykker hvad du har haft svært ved) og at du er aktiv i timerne :-) Derudover så har alle fag nogle bestemte begreber, som er godt at bruge, når du f. eks. skal svare på et spørgsmål eller i dine opgaver.

Angående afleveringer så er det bedste du kan gøre, at have læst teorien bag og forstået den. Og så derudover at bruge tid på dine afleveringer :-) Du må regne med at afleveringer tager tid og gode karaktere kommer med et godt stykke arbejde.

jeg oplevede at 2g var slemmest. For at gøre gymnasiet lettere, så er det at læse til timerne og forstå det (det gør at du skal bruge mindre tid på afleveringerne, da du har baggrundsviden i orden). Så er det også en god ide, at planlægge din tid (lad vær med at skubbe afleveringerne til sidste dag, men gå i gang med det samme, hvis du får arbejdselv timer, så brug timerne fornuftigt og så husk at give dig selv fri i ny og næ).

Nu har jeg skrevet meget og det er jo kun ud fra hvordan jeg arbejder bedst. Derfor så prøv også at trække vejret og find ud af hvad der fungere for dig :-) Og det er kun årskaraktere og eksamskaraktere som tæller, så er du utilfreds med en karakter i din standpunkt, så snak med læreren og bed personen om at komme med konkrete eksempler på hvor du kan forbedre dig (skal du sige mere timen, gøre mere ud af aflveringerne, bruge fagets begreber mere osv.)

Håber det hjalp dig lidt :-)


Svar #5
12. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

Tak for svarene :) Det lyder da godt for dine vegne 1, er jo ikke så gal, slet ikke hvis det er begyndt med at gå frem af derefter: )


Svar #6
12. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

Tak for svarene til dig også Gulle17. Hvordan var det med dine 1. standpunktskarakterer? Altså steg de lidt/meget, eller faldt de lidt/meget? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. september 2012 af YesMe

For at have høje karakter, skal du vise, at du er aktiv i timerne. Du skal gøre som hvad lærerene siger, som fx du ikke skal larme, eller spise i timerne eller måske prutte for meget. Men du skal også prøve at arbejde med nogle seriøse elever, på den måde kan det øge din viden samt øger det dine karaktere. Du skal blot tro på dig selv og ikke snyd dig for meget.


Svar #8
12. september 2012 af Alberte32 (Slettet)

Tak for svarene igen. Min konklusion er, at man skal deltage aktiv i undervisninge have lavet lektier, ikke være optaget af andet, arbejde i gruppe med fornuftige mennesker, lave gode afleveringer, vise interesse, min indsats fortæller noget om mig selv. 

Har jeg ikke forstået jer rigtigt, slf. er der mange andre ting også :) 1000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. september 2012 af klaus2900 (Slettet)

Hej, jeg er iøjeblikket selv 2g'er. Da jeg gik i fra folkeskole til gymnasiet steg mine karakter med + 2,2 o.O ... Folk havde derimod advaret mig med, at mine karakterer ville falde det første stykke tid, men det skete ikke lige :). Men det afhænger meget af om du er god til de mange gymnasie fag, og måden det bliver undervist på.

 

Folkeskolen afgangseksamen/standpunkt : 8,8

Gymnasie 1G standpunkt : 11


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. oktober 2012 af IsabellaFF

Læs bogen "spillet om karaktererne". :) Der er både tips til læsning, afleveringer, fremlæggelser, eksamener osv. :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. november 2012 af HenrikHenriksen123 (Slettet)

Jeg vil sige der er 2 måder at gøre det på.

1) Den første er den ordentlige måde. Her tænker jeg på, at du laver lektier, deltager aktivt i timerne, kommer til tiden og generelt arbejder hårdt for det.

2) Den anden måde er den måde, som jeg bruger, men der er sikkert en del af jer, der ikke synes om det. Men jeg er ligeglad (Jeg gør det på min måde, og i gør det på min måde). Her tænker jeg på, at du dropper lektierne og i stedet for, at tage computer med til hver eneste time. Når læren spørger om et eller andet så "Googler" du det op. Jeg anveder altid denne metode, og jeg får sagt en del. F.eks. hvornår startede den danske reformation. Google svar: i år 1536. Prøv at sætte dig forrest, for det kan være at lærerne lægger mærke til dig, hvis du sætter dig forrest. En anden god ting, vil være at blive venner med lærerne, som måske også vil hjælpe. Når det kommer til afleveringer, så kan du evt. søge inspiration hos din ven/klassekamerat eller diverse opgaveportaler (Studieportalen, Studienet, opgaver.com osv osv). Har mange flere råd, som jeg ikke orker at skrive ned, men det var bar en af dem. 


Skriv et svar til: Karakterer på gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.