Matematik

Isoler en variabel

12. september 2012 af HelloHej (Slettet) - Niveau: B-niveau

IHej Nogen der kan løse den her lille opgave :)

 

Isoler N i formel: x=5(n-4)+r    gerne med fremgangsmåde tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

gang de 5 ind i parentesen. Flyt dernæst alt andet end leddet med n over på venstre side


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2012 af Casabon

r trækkes fra på begge sider.

x-r=5(n-4)

Der divideres med 5 på begge sider.

(x-r)/5=n-4

Der lægges 4 til på begge sider.

n=(x-r)/5 + 4


Svar #3
12. september 2012 af HelloHej (Slettet)

tak-forståligt


Skriv et svar til: Isoler en variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.