Matematik

Beregning af hældningstal + skæringspunkt i y-aksen.

13. september 2012 af Cooll (Slettet)

Hej hjælpesomme mennesker. Jeg sidder med en (faktisk 2) opgaver, hvor jeg er gået lidt i stå. Opgaven lyder således:

Opgave 4.
En ret linje går gennem to kendte punkter. Beregn linjens hældningstal og skæring med y-aksen, når punkterne er: (Jeg har så brugt formlen: y2-y1 / x2-x1 = a. Og formlen: y1-a*x1.

a) (2,4) og (6,12)


12 – 4 = 8
6 – 2 = 4
8 ÷ 4 = 2
a = 2

4 – 2 · 2 = 0
b =0
I opgave a, kunne jeg godt få det til at passe..

b) (-1,-17) og (-11,-31)
- jeg kan simpelthen ikke få denne her til at passe.

 

 c) (-3,2) og (5,-3)
-3 – 2 = -5
5 – 3 = 2
-5 ÷ 2 = -2,5
a =2,5 

Her kunne jeg godt finde hældnignstallet,men jeg kunne  ikke få skæringspunktet til at passe.

Opgave 5

Tag udgangspunkt i opgave 4. Bestem for de tre linjer:

a)Hvilken y-værdi der svarer til x-værdien 3.

b)Hvilken x-værdi der svarer til y-værdien 18.

Og opgave5) forstår jeg ikke helt.

Jeg håber der er nogle som kan hjælpe mig. 
Med Venlig Hilsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af mathon

b)
                (-1,-17) og (-11,-31)

   
                  a = (-31 - (-17)) / (-11 - (-1)) =  -14 / (-10) = (7/5) = 1,4

du har nu
                         y = 1,4x + b         gennem (-1,-17)
hvoraf
                         -17 = 1,4·(-1) + b

                         -17 = -1,4 + b

                         b = -17 + 1,4 = -15,6


                        y = 1,4x - 15,6
eller
                        y = (7/5)x - (78/5)



 

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af mathon

opgave 4
                     a)        y = 2x

                     b)        y = (7/5)x - (78/5)

                     c)        y = -(5/8)x + (1/8)

          


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af mathon

som videreføres i
opgave 5


                             y = 2·5                     =

                             y = (7/5)·5 - (78/5)   =

                             y = -(5/8)·5 + (1/8)   =

 

 

                            18 = 2x

                            18 = (7/5)x - (78/5)                                            løs med ligningerne med hensyn til x

                            18 = -(5/8)x + (1/8)

 

 


Svar #4
13. september 2012 af Cooll (Slettet)

# 1

Det er jo helt korrekt(det passer til linjen)... Men der er bare et sted, jeg er ikke med. Når jeg regner a ud bliver det 4.
-31-17 = -48 
-11-1 = -12
-48/-12 = 4.. 
Hvad gør jeg forkert? 
 


Svar #5
13. september 2012 af Cooll (Slettet)

#3 
                             y = 2·5                        = 10

                             y = (7/5)·5 - (78/5)   =  -8,6

                             y = -(5/8)·5 + (1/8)   = -3 

 

                            18 = 2x 
                            18/2 = 2/2x
                            9 = x 

 

                            18 = (7/5)x - (78/5)  
                            18 = 1,4x - 15,6    
                            18 + 15,6 = 1,4x - 15,6 + 15,6 
                             33,6 / 1,4 = 1,4x / 1,4 
                              24 = x

 

 

                            18 = -(5/8)x + (1/8)
                            18 = -0,625x + 0,125
                            18 - 0,125 = -0,625 +0,125 - 0,125
                            17,875 / -0,625 = -0,625x/-0,625
                            -28,6 = x

Således?


Svar #6
13. september 2012 af Cooll (Slettet)

#2
Hvordan laver du c? 
..


Skriv et svar til: Beregning af hældningstal + skæringspunkt i y-aksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.