Matematik

hurtig hjælp til trekant

13. september 2012 af rikke2801 (Slettet)

hej!

 

hvordan er det nu ligeeee jeg finder ud af hvad a i en trekant er når jeg ved hvad b og c er, samt at jeg ved at C er 90 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Kulka (Slettet)

Brug Pythagoras' læresætning.


Svar #3
13. september 2012 af rikke2801 (Slettet)

er det bare det?? så hvis c nu er 10 mens b er 6, siger jeg så bare 10^2+6^2=136 og så kvadratroden af det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2012 af Kulka (Slettet)

Har du et billede af trekanten? Jeg har på fornemmelsen af, at du skal bestemme længden af den sidste katete og ikke hypotenusen. 

Så bliver det

a2+b2=c2 => a2+62=102 <=> a2=102-62

 


Skriv et svar til: hurtig hjælp til trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.