Matematik

8x-1/4x+2 = 6x-9/3x-4 find x?

13. september 2012 af sinesin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kunne være rart hvis der er en der kunne hjælpe her.

8x-1/4x+2 = 6x-9/3x-4


Svar #1
13. september 2012 af sinesin (Slettet)

Det er et brøk ^^


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så skriver man det med parenteser

(8x-1) / (4x+2) = (6x-9) / (3x-4)

Gang med de to brøkers fællesnævner og reducer, og løs så ligningen.

(en brøk, kaldes det).


Svar #3
13. september 2012 af sinesin (Slettet)

Gang med de to brøkers fællesnævner..

Jeg forstår ikke dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2012 af 123434 (Slettet)

 Er fællesnævnerne (16x-2) og (24x-36)?

 


Svar #5
13. september 2012 af sinesin (Slettet)

 4x-2 samt 3x-4?

Altså skal man gange de 2 med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to brøkers nævnere er (4x+2) og (3x-4) . En fællesnævner er derfor (4x+2)·(3x-4) . I dette tilfælde svarer dette at gange med fællesnævneren til at gange brøkerne overkors.


Skriv et svar til: 8x-1/4x+2 = 6x-9/3x-4 find x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.