Matematik

Matematik ligninger

13. september 2012 af teenageliv (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er virkelig lost.. Jeg skal reducere følgende udtryk. Jeg ville blive glad for mellemregninger.

a) x * ( 2 + x ) – 2x ( 1 + x ) + x^2

b) a * ( a + b ) + b ( 2b – a ) – b^2

c) ( x + y )^2 – ( x – y ) ^2

 

Gang parantesen ud

d) ( 4y – 3 ) ^2

e) ( -5x + 2 ) ^2

f) ( x + 1) * ( x – 1 )

g) -5 * ( 2a – 3y )

h) 3 * ( 7a – 2b ) + 7 * ( 2b + 3a )

i) 2 * (4a – b ) + 3 * ( b + 5a )

 

2. Løs ligningerne

 

a) 1 – 3x = 4

b) 8x * ( x – 3 ) = 88 + 4x ( 5 * 2x)

c) 0,5 * ( 8x – 1 ) + 5 = 4x + 1

d) 2x - 6 * (2x – 6 ) = 1
e) –x = 2x – 6

 

3. Hvilket tal bliver lige stort, enten man lægger 10 til det eller ganger det med 10? Tip: Opstil en ligninger, hvor tallet kaldes x.

 

4. På posthuset købes lige mange 7-kr og 6-kr frimærker. Prisen i alt er 455 kr. Hvor mange firmærker blev købt? Tip: Opstil en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Isomorphician

Kom selv med nogle bud. Der er ingen der gider lave dine lektier for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke prøvet selv?

Du skal benytte kendte kvadratsætninger eller den kendte regel om, hvordan man ganger to flerleddede størrelser med hinanden.

3. Benyt tippet i opgaven.

4. Benyt tippet i opgaven.


Svar #3
13. september 2012 af teenageliv (Slettet)

2x + x2 – 2x - 2x2 + x2
= 2x – 2x + 2x2 – x2 – x2     = 0

 

Jeg ved ikke, om det er rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
13. september 2012 af teenageliv (Slettet)

Kvadratet på en toleddet størrelse giver ikke rigtigt mening, når det "bare" er reducering?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det giver da mening i opg c), d) og e)


Svar #7
13. september 2012 af teenageliv (Slettet)

b) a * ( a + b ) + b ( 2b – a ) – b^2

a+ ab + 2b2 - ba - b2

= a+ ab + ba - b2?

 

Jeg er lidt i tvivl om det hedder 2b eller 2b2 i tredje led.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2012 af Isomorphician

#7:

Det er 2b2.

Du laver fortegnsfejl på -ba fra anden til tredje linje.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2012 af mette48 (Slettet)

a2 + ab + 2b2 - ba - b2

= a2 + ab- ba - b2

ab = ba    ligesom 2*3=3*2


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Her forsvandt så 2b2 fra linie 1.


Skriv et svar til: Matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.