Matematik
Retvinklede trekanter
11. september 2005 af
QeenGirl (Slettet)
hey... jeg har nogle problemer medatløsedenne opg.
Øh opgaven lyder sådan. Figuren viser vinkel ABC. Med en paraleltransversal PQ.
a. Vis at vinkel ABC og APQ er ensvinklede.
det er givet at:
AP =6,2
PQ=8,7
AB=15,6
jeg håber i kan hjælpe..
Anne MArie
Øh opgaven lyder sådan. Figuren viser vinkel ABC. Med en paraleltransversal PQ.
a. Vis at vinkel ABC og APQ er ensvinklede.
det er givet at:
AP =6,2
PQ=8,7
AB=15,6
jeg håber i kan hjælpe..
Anne MArie
Svar #1
11. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Linjen gennem P og Q er parrallel med linjen gennem B og C. De skærer begge linjen gennem A og B, og da linjerne er parallele må deres skæringsvinkler være de samme.
Ligeledes må linjen genne B og C samt linjen gennem P og Q skære linjen gennem A og C med samme skæringsvinkel.
Da vinkel ACB er ens med PQA, og CBA ens med QPA, må de to tilbageværende vinkler også være ens. Derfor er trekanterne ensvinklede.
Ligeledes må linjen genne B og C samt linjen gennem P og Q skære linjen gennem A og C med samme skæringsvinkel.
Da vinkel ACB er ens med PQA, og CBA ens med QPA, må de to tilbageværende vinkler også være ens. Derfor er trekanterne ensvinklede.
Skriv et svar til: Retvinklede trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
