Fysik

kredsløb med to batterier

14. september 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg postede den her opgave for et par uger siden, men lagde den fra mig. Nu tager jeg den op igen, for er ikke sikker jeg forstod den helt. Opgaven er det vedhæftede kredsløb.
Lad I1 betegne strømmen fra batteri 1 og I2 strømmen fra batteri 2 og Ic = I1 + I2 = strømmen gennem Rc.
Min lærer skriver nu følgende kirchoff love for højre og venstre maske:
ξ1 = I1R + IcRc
ξ2 = I2R + IcRc
Jeg tror på at dette er ligningerne, der løses problemet. Jeg forstår bare ikke hvorfor.

Det der driller mig er hvorfor man skal have IcRc i begge ligninger. Ic er jo summen af både strøm 1 og 2. Og den løber jo IKKE igennem begge batterier. Skal hver maskeligning ikke kun indeholde den strøm der løber tilbage til batteriet? Hvad er det som Kirchoffs love egentlig siger og hvorfor siger de det?

Vedhæftet fil: 1233324.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af hesch (Slettet)

Se svar i din anden tråd:  Kredsløb med to batterier.   ( af 9. september )


Skriv et svar til: kredsløb med to batterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.