Matematik

Trigonometriske funktioner

14. september 2012 af perjepsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe da jeg sidder og studser og denne opgave: 

Hvorfor giver svingningen for f(x)=sin(x) en periode på 2 π? Vis hvorledes dette er relateret til cirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2012 af lfdahl (Slettet)

SIN(X)-funktionen fremkommer ved at gå en tur rundt på (enheds-)cirklen og aflæse y-værdien for hver position på cirkelperiferien. Nulvinklen er startpunktet, som har koordinaterne (1,0). Altså sin(0) = 0, aflæst på y-aksen.

Hvis du nu går pi/2 radianer fra nulpunktet mod uret, havner du i "toppen" af cirklen. Toppunktet har koordinaterne (0,1).

Altså er sin(pi/2) = +1.

 

Når du er gået en hel runde fra nulpunktet tilbage til nulpunktet, så har du gennemløbet en hel periode og det hele starter nu forfra. En hel runde på enhedscirklen er netop 2pi radianer.

Håber det giver lidt mening for dig. God aften 


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. september 2012 af peter lind

Se på definitionen af sinusfunktionen. Lav evt. en graf for sinus funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2012 af SuneChr

sin x  er periodisk med perioden 2π ,  idet 2. koordinaten til skæringspunktet mellem enhedscirklen og vinklens venstre ben, regnet fra x-aksens positive halvakse, beskriver en hel, fuldstændig og afsluttet tur rundt om hele cirklen, hvis omkreds er 2π.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.