Fysik

erstatningskapacitans

17. september 2012 af solsorten1 (Slettet)

2 kondensatorer på hhv 250nF og 100nF forbindes parallelt

Hvad bliver erstatningskapacitansen?

Hvad ville den blive hvis de blev koblet i serie


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

2 kondensatorer med kapacitanserne C1 og C2
                           parallelt

                                                            Cerstat = C1 + C2

 

 

2 kondensatorer med kapacitanserne C1 og C2
                           i serie

                                                            1/Cerstat = 1/C1   +   1/C2
hvoraf

                                                             Cerstat = C1·C2 / (C1+C2)


 


Skriv et svar til: erstatningskapacitans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.