Matematik

isolere x i brøk

17. september 2012 af Heltsikker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Jeg sidder og skal isolere x i en brøk, men har helt glemt hvordan man gør. Brøkenerne  er:

(4x-2) / 3 = ½/x+3)

og

3/(2x-1)= -5 

Jeg har prøvet af gange 2x-1 over på den anden side men det giver stadig ikke mening, nogle der kan forklare mig reglerne hurtigt? eller en gennemgang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af jnl123

den første ligning kan jeg ikke læse

 

den anden:

 

3/(2x-1)= -5

gange med (2x-1) på begge sider:

3 = -5(2x-1)

gange parantes ud:

3 = -10x+5

minus 5 på begge sider:

-2 = -10x

divider med -10 på begge sider:

?


Skriv et svar til: isolere x i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.