Matematik

Bestem c, andengradsligning, ingen løsning

18. september 2012 af TJJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en opgave der lyder på følgende måde:

Bestem c, så andengradsligningen x^2+3x+c=0 ingen løsning har

Er lige ved at lære om det her, og har ikke rigtig nogen ide om hvordan jeg skal komme videre. Håber der er nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Kulka (Slettet)

En andengradsligning har ingen løsninger, hvis diskriminanten d<0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af exatb

b2 - 4ac <  0 (d < 0 = ingen løsninger)

c < b2 /4a

c < 9/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

#2

Når man ganger med minus i en ulighed, skal man vende ulighedstegnet.

dvs.

c > 9/4


Svar #4
18. september 2012 af TJJ (Slettet)

Tusind tak! :)
Bliver lige nødt til at spørge om en til. Samme opgave:

bestem b, så ligningen x2+bx+4=0 ingen løsninger har

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

d = b2 - 4ac =  .............................................  < 0


Skriv et svar til: Bestem c, andengradsligning, ingen løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.