Matematik

kvadratrod

18. september 2012 af Kaan* (Slettet)

kvadratrod af dette                                 -0,5√10000/225000       

  -0,5 skal også med i regningen så man skriver -0,5kvadratrod10000divider225000.. men min lommeregner kan desværre ikk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af nielsenHTX

mener du -0,5√(10000/225000) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af SuneChr

√10000/√225000 = 100/(10√2250) = 10/√2250 =  (10√2250)/2250 = (√2250)/225 = (15√10)/225 = ................. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Krabasken (Slettet)

-0,5√(10000/225000) = -0,5√(a)     idet 10000/225000 kaldes a

a = 1 / 22,5

-0,5√(a) = 1 / 0,5√(a) = 1 / a2

1 / a2 = 22,52 = 506,25

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

På lommeregneren udregnes det som

(10000 / 225000)^(-0,5) = (10/225)^(-0,5) = (225/10)^0,5 = √(225/10) = 15 / √10


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af Krabasken (Slettet)

#4

Ikke ^(-0,5) men derimod ^(-2)  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

det pointeres:


                    n√(a)   er kun defineret for n ∈ N og a∈R+

   mens
                    a1/n er defineret for a ∈ R+∪{0} og n∈R

 

selv om lommeregneren ikke "skelner"


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af Krabasken (Slettet)

- Men her giver det et helt andet resultat - ?

Det ser ud, som om Andersen har glemt at konvertere roden til potens ved at vende bunden i vejret på den, så 0,5 bliver til 2 . . . ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, der gik vist lidt koks i det i #4, jeg beklager.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2012 af SuneChr

ap/q = q√(ap)


Skriv et svar til: kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.