Matematik

Parabel

18. september 2012 af dumpe (Slettet)

Opgave

Bestem rødderne for parablen

 

parabel: y=(x+3)^2-x-3

er helt lost.. nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs 2.-gradsligningen

(x+3)2 - (x+3) = 0 .

Benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Først benytter du en kvadratsætning på (x+3)2 og derefter reducerer du dit udtryk! :) 

 

Så får du en forskrift for en parabel! y=ax2+bx+c - Så regner du diskriminanten osv. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af JSmaakjær (Slettet)

#2 For at du kan bruge nulreglen, så skal en af faktorerne være nul.. Det kommer ikke til at passe! :) x=-3 v x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da særlig simpelt her at benytte nulreglen:

(x+3)2 - (x+3) = 0 giver

(x + 3)·(x + 3 -1) = 0 , eller

(x + 3)·(x + 2) = 0 ,

hvoraf man umiddelbart aflæser rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Sorry :D Overså lige et minus :) Derfor det ikke lige gav mening :) 


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.