Matematik

nulreglen

19. september 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej skal løse den her opgave via. nulreglen x(x^2 – 4)(x^2 +3)=0

 

er der nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af nielsenHTX

nulreglen siger at hvis et produkt skal være nul skal en (eller flere) faktorer være nul.

altså a*b=0 ⇔a=0 eller b=0

man har derfor at

x(x^2 – 4)(x^2 +3)=0 ⇔

x=0 eller x^2-4=0 eller x^2+3=0  som så løses hver for sig.


Svar #2
19. september 2012 af sexysofie (Slettet)

okay tak hvordan forkorter man så brøken xy+2x/xy


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Den vil give xy+2/y


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af nielsenHTX

#2 menes der (xy+2x)/xy ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

og ja, hvis der menes (xý+2x)/xy må det give

(xy+2y)/xy

y(2+x)/xy

(2+x)/x

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke helt korrekt. Du laver det sidste x i parentesen om til et y. Det hele kan reduceres til

(xy + 2x) / (xy) = 1 + (2/y) , x ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

#6 Ja det gør jeg da også. ;) Trætte øjne måske? :)


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.