Fysik

varmekapicitet

19. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til den her opgave. jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den.

 

"En slagter skal udskære et stykke kød på 37 kg, som er frosset ned til -20 grader Celcius. for at gøre arbejdet lettere opvarmer han kødet i en industriel mikrobølgeovn til -2 grader Celcius. hvor meget varme skal ovnen tilføre kødet?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte den specifikke varmekapacitet c for frosset kød. Beregn så

E = c·m·ΔT


Svar #2
19. september 2012 af Merly (Slettet)

men, hvad skal jeg gøre ved celcius graderne? der er jo to.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af 123434 (Slettet)

Følger med på tråden. Den er svær.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

T1 = -20C , T2 = -2C, ΔT = T2 - T1 .


Svar #5
19. september 2012 af Merly (Slettet)

ok, tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af 123434 (Slettet)


Svar #7
19. september 2012 af Merly (Slettet)

....


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er problemet lige nu?


Svar #9
20. september 2012 af Merly (Slettet)

det hele..


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2012 af mathon

hvis vi skønner at 20% af kødet er vand

har du
                          opvarmning af vand i kødet fra -20 grader Celcius til -2 grader Celcius

                          E = 0,20•(37 kg)•(4,182 kJ/(kg·C))•(18 C) = 557,042 kJ


Skriv et svar til: varmekapicitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.