Matematik

Indbyggertal og vækstrate

19. september 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen som gider at kigge på det vedhæftede fil, opg. 12 a og b 

Jeg synes den er for indviklet, mister tråden hver gang jeg bare prøver på at regne den


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Det er eksponentielt voksende funktioner. Se her http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html hvordan de behandles.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

Du skal opstille eksponentielle funktioner for de to staters befolkingstilvækster efter formen:

f(x) = b•ax,

hvor b er begyndelsesværdien (befolkning i år nul),
a er befolkningstilvæksten som fremskrivningsfaktor (1+procentmæssig gennemsnitlig tilvækst som decimalbrøk)
og variablen x er antal år.

Derefter løser du ligninger for de relevante værdier.


Svar #3
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Cool, tak! Men hvad mener du med "1+procent som decimalbrøk"?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af leibniz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

#3

Lad os antage, at vi har en procenttilvækset på 2% pr år/termin/whatever.

2% som decimalbrøk er 2/100 = 0,02. 

Dermed vil a-værdien være 1+0,02 , altså 1,02


Svar #6
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Woooow, tak!! Nu er jeg med!!


Svar #7
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Et spørgsmål til!

Der er 2 opgaver i opg. a og opg. b, og hvad var det du hjælp mig til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

Det hele. Ved at læse det, vi har henvist dig til, har du redskaberne til at løse opgaven.

Som et tip kan jeg fortælle dig, at flg gælder for befolkningsudviklingen i Florida:

f(x)=15,98*1,0213x

Så bør det ikke være svært at se, hvordan funktionen for New York kommer til at se ud. 

Når du har fundet en regneforskrift for New York, som du kunne kalde for g(x), skal du sætte dem lig med hinanden:

f(x) = g(x),

og så løser du for x. Sådan finder du x-koordinatet for de to grafers skæringspunkt. Ved dette skæringspunkt er funktionsværdierne, som det også fremgår f(x)=g(x), lig med hinanden. Dermed vil der ved det x-koordinat være den samme befolkning i NY og FL.


Svar #9
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Endnu engang TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!!


Skriv et svar til: Indbyggertal og vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.