Fysik

Nyttevirkning !?

20. september 2012 af louisechanel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der lyder:


m=p*v=0,8 kg/m3*7004m3=5603,2kgnaturgas


det beregnes, hvor meget energi, der udvikles på en time ved afbrænding  af naturgas.

?Eomsat=m*b=5603,2kg*49mj/kg =2,75*10^10J

og jeg forstår det bare ikke :(

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

i folkeskolen lærte du
                  
               masse = massefylde • rumfang

                 m      =        ρ        •       V = (0,8 kg/m3) • (7004 m3) = 5603,2 kg

 

når 1 kg naturgas afbrændes udvikler det energien 49 MJ

når 5603,2 kg naturgas afbrændes udvikler det energien

               (5603,2 kg) • (49 MJ/kg) = 274556,8 MJ =  274,5568 GJ = 27,5•1010 J


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

efter dine yderligere oplysninger
i tråden
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1239143

svarende til

                                   P = E / t = (274556,8 MJ) / (3600 s) = 76 MW

      nyttevirkning
                                   η = ( Pnytte / Pudviklet ) • 100%

                                   η = ( (36 MW) / (76 MW) ) • 100% = 47,4%

                          


Svar #3
20. september 2012 af louisechanel (Slettet)

#2


efter dine yderligere oplysninger
i tråden
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1239143

svarende til

                                   P = E / t = (274556,8 MJ) / (3600 s) = 76 MW

      nyttevirkning
                                   η = ( Pnytte / Pudviklet ) • 100%

                                   η = ( (36 MW) / (76 MW) ) • 100% = 47,4%

                          Hvor kommer de 76MW fra ? :/
der skal være en forklaring i min rapport:/


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af mathon

    

               ...den skriver du, når du har forstået det

                  Det man forstår, kan man forklare


Skriv et svar til: Nyttevirkning !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.