Matematik

HJÆLP TIL VEKTOR REGNING

20. september 2012 af majsu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude !! :)

 

Jeg har fået en opgave i matematik om vektor. Jeg er ikke særlig god til emnet, så jeg håber der nogle derude, der kan hjælpe mig

 

I et koordinatsystem er der givet to punkter A(3,4) og B(-5,1).

 

a) bestem koordinatsættet til punktet C, når vektor AC= (4,6)

 

Tak på forhånd

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Vektor AC = (4,6) = (c1 - a1, c2 - a2) = (c1 - 3, c2 - 4)

c1 - 3 = 4  -> c1 = 7

c2 - 4 = 6 -> c2 = 10

Punktet C har koordinaterne (7,10)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

 

                                        AC = OC - OA

                                        OC = AC + OA

                                        OC = [4,6] + [3,4] = [7,10]


Svar #3
20. september 2012 af majsu (Slettet)

TUSIND TUSIND TAK


Svar #4
20. september 2012 af majsu (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål til

 

Jeg skal bestemme koordinatsættet til punkt D på BC, som opfylder, at |BD|/|CD|=5/6

 

Hvordan gører jeg det ??


Skriv et svar til: HJÆLP TIL VEKTOR REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.