Matematik

Matematik - Fra procent til kroner

20. september 2012 af iLoveBieber (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Der står: Den anden semifinale med holdene E, F, G og H giver følgende resultater:
E og H kommer i mål til tiden 208 sek. og G kommer i mål i tiden 260 sek. Denne tid er 25% større end tiden på de to første kanoer, G's tid er 10% mindre end F.

Spørgsmål:

B) hvor lang tid er hold F om turen?
C) Er hold F mere end 35% langsommere end hold E og F? Begrund dit svar.


Har brug for hjælp til dem. Vær' søde at hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

Der står: Den anden semifinale med holdene E, F, G og H giver følgende resultater: E og H kommer i mål til tiden 208 sek. og G kommer i mål i tiden 260 sek. Denne tid er 25% større end tiden på de to første kanoer, Gs tid er 10% mindre end F. Spørgsmål: B) hvor lang tid er hold F om turen? C) Er hold F mere end 35% langsommere end hold E og F? Begrund dit svar. Har brug for hælp til dem. Vær så søde at hjælpe!

E     208

F      y

G     260 = 208+0,25*208 =y-0,10y

H     208

B) find y i ligningen 260=y-0,10y

Jeg tror du har skrevet forkert i sidste spørgsmål


Svar #2
20. september 2012 af iLoveBieber (Slettet)

Jeg har ikke skrevet forkert - jeg har lige tjekket :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

Er hold F mere end 35% langsommere end hold E og F

F kan da ikke være langsommere end F


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

E+0,35af E = 208+208*0,35 =280,80

hvad fik du F til?


Svar #5
20. september 2012 af iLoveBieber (Slettet)

Der står G er 10% langsommere end F.
Så jeg siger:

260+26=286.
Så F mø være 286.

Tror jeg ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

Læs teksten igen

Gs tid er 10% mindre end F,  altså Fs tid - 10% af denne

hvis Fs tid er y    er Gs tid y-0,10y     260=y-0,1y   260=0,9y     y=288,9

F til er så 288,9

 


Svar #7
20. september 2012 af iLoveBieber (Slettet)

Ja. Og den er jo stadig mindre. Hvis jeg siger 286-26=260 10% mindre.

Svar #8
20. september 2012 af iLoveBieber (Slettet)

Og .. Jeg er lidt blank når du blander bogstaver i det. Forstår ikke rigtigt hvad det er du gør.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2012 af mette48 (Slettet)

Hov 10 % af 286 er 28,6 ikke 26 som du skriver

Gs tid er 10% mindre end F

F er 100% af F

G er 10% af F mindre end F det betyder at G er 100%-10%= 90% af F

90% af F er 260 sek

10% af F er 260/9sek = 28,89 sek

100% af F er 28,89*10=288,9sek

F er 288,9sek

 

 


Skriv et svar til: Matematik - Fra procent til kroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.