Matematik

Sinusfunktion og andengradpolynomium

20. september 2012 af Quidditch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal sammenligne konstanterne h og k fra følgende andengradsligning:

f(x)= a(x-h)^2+k

med sinusfunktionens konstanter a, b, c og d, men jeg ved ikke hvordan. Så håber der er nogen derude, som kan hjælpe mig en smule på vej :)

 

Mange venlige hilsener Hyacinten


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan ser din sinusfunktion ud?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2012 af SuneChr

Faseforskydning.    f(x) = ax2 parallelforskydes  (h ; k)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2012 af mathon

formentlig

                     g(x) =  a·sin(b·x+c) + d


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2012 af mathon

som er
      grafen for  y = sin(x)

         der først
                       underkastes en ret affinitet med y-aksen som affinitetsakse og forvandlingstal (1/b)
                       som giver grafen
                                                 y = sin(b·x)

         dernæst

                       underkastes en ret affinitet med x-aksen som affinitetsakse og forvandlingstal a
                       som giver grafen
                                                 y = a·sin(b·x)

som til sidst
                       underkastes en parallelforskydning med parallelforskydningvektor [-c,d]
                       som giver grafen
                                                 y = a·sin(b·x + c) + d
                  


Svar #5
20. september 2012 af Quidditch (Slettet)

Ok, mange tak for hjælp!


Skriv et svar til: Sinusfunktion og andengradpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.