Kemi

Kemi

21. september 2012 af Lillozz (Slettet)

I kroppen opbevares energi som kemisk energi i adenosin-triphosphat (ATP). Energien frigives ved, at en af phosphodiesterbindingerne brydes, og ATP omdannes til ADP (adenosin-diphosphat). Det er derfor helt fundamentalt for kroppen at syntetisere ATP efter følgende reaktionsskema:
ADP   +   PO43           --->         ATP   +   H2O   (I),

For denne reaktion er ΔG°(I) = 30,6 kJ/mol og ΔH°(I) = 20,5 kJ/mol ved 310 K.

a) Beregn ΔS° for reaktion I ved 310 K.

Jeg har anvendt denne formel

ΔS°=(ΔH°- ΔG°)/T

og har fået ΔS° til =-0,03258065•kJ/(mol•K)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af Goknam (Slettet)

Gang det med 1000, da (deltaS) arbejder med J/mol*K og ikke kj/mol*k?

så svaret er -32,58 J/mol*K

Hvis det ikke passer, så har jeg forstået det forkert!


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.