Matematik
Koordinatsæt til projektion
12. september 2005 af
Snemanden (Slettet)
Hejsa.. Sidder lige med en træls opgave. Jeg har følgende oplysninger:
I et koordinatsystem er det givet et punkt
P(-3,-4) og en vektor a(1/2) (Skal læses vektor a = 1 over 2)
Punkterne A og B er givet ved
Vektor PA = -vektor a
Vektor PB = 2a hat
Jeg skal finde projektionen af vektor AP på vektor AB.
Jeg har regnet mig til lidt forskellige oplysninger, som måske kan bruges?
A = (-4,-6)
B = (-7,-2)
vektor AP = vektor a
Vektor BA = (3 over -4)
/AB/ = 5
Har prøver at bruge projektionsformelen, men resultatet stemmer ikke overens med min tegning, hvor det ser ud til at facit er ca. (-4,6 ; -5,2)
Mit spørgsmål er så, hvordan kan jeg få taget hul på denne opgave? På forhånd tak :)
I et koordinatsystem er det givet et punkt
P(-3,-4) og en vektor a(1/2) (Skal læses vektor a = 1 over 2)
Punkterne A og B er givet ved
Vektor PA = -vektor a
Vektor PB = 2a hat
Jeg skal finde projektionen af vektor AP på vektor AB.
Jeg har regnet mig til lidt forskellige oplysninger, som måske kan bruges?
A = (-4,-6)
B = (-7,-2)
vektor AP = vektor a
Vektor BA = (3 over -4)
/AB/ = 5
Har prøver at bruge projektionsformelen, men resultatet stemmer ikke overens med min tegning, hvor det ser ud til at facit er ca. (-4,6 ; -5,2)
Mit spørgsmål er så, hvordan kan jeg få taget hul på denne opgave? På forhånd tak :)
Skriv et svar til: Koordinatsæt til projektion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
