Matematik

rette linje

12. september 2005 af Græskar (Slettet)
l = (3,9)
m = (8,67)

Find a og b


Det er alt hvad der står!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

altså to forskellige linjers tilfældige koordinater?
Opgaven går vel ud på at finde forskrifter til begge linjer?

Svar #2
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

Det ved jeg ikke noget om. Vi harvde haft om procentrening i hele tiden, og 5 min. før gav vores lærer os denne opgave. Han sagde, at han ikke forventede at vi kunne lave den, og så et eller andet kryptisk om at søge viden (det ringede).

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Er l og m punkter på linjen - og er det en ret linje, så du så skal finde a og b i f(x)=ax+b?

Svar #4
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

#3 Det her er mig: ?

Svar #5
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

Har lige et andet spørgsmål. Hvad betyder: verificeringen??

Svar #6
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis l og m er punkter på en ret linje, find da hældningen a ved

a=(y1-y2)/(x1-x2)

og brug derefter

y-y1=a(x-x1)

Svar #8
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

Hvad er y1 osv.?

Svar #9
12. september 2005 af Græskar (Slettet)

hov, det står jo i min bog.

Men hvad bruges y-y1=a(x-x1) til?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Til at finde linjen for ligningen. Du sætter de kendte koordinater ind for x1 og y1, og reducerer.

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2005 af JGH (Slettet)

Men hvad bruges y-y1=a(x-x1) til?

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Finde ligningen for den rette linje, når du kender et punkt samt dens hældningskoefficient.

Svar #13
16. september 2005 af Græskar (Slettet)

Jeg vil bare lige sige tak for hjælpen Waterhouse, jeg havde ikke chancen for det for fire dage siden, da min computer gik ned, men jeg fandt ud af det. Det stod alt sammen i min bog under "Rette linjer".
Det var det min lærer mente med at søge viden, og stoffet var jo slet ikke så svært, det handler jo bare om at sætte tal ind.

Svar #14
16. september 2005 af Græskar (Slettet)

#11 Har I også om det, eller hvad? :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2005 af fixer (Slettet)

#13 Nej det handler om at forstå. Din computer er irrelevant i denne sammenhæng. Jævnfør dine indlæg under 'Stræbere' kunne det måske gavne at lægge en større indsats for dagen og åbne en bog i ny og næ.

Skriv et svar til: rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.