Matematik

Find centrum i cirkel

23. september 2012 af malmberg93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har linjestykket AB som diameter, hvor A(2,9) og B(4,1). Angiv en ligning for cirklen. Cirklens centrum betegnes O.

For at finde afstande i mellem AB bruges afstandformlen.
|AB|=√((2-9)^2+(4-1)^2 )=7,6

Det oplyses at AB er diameteren, derfor skal resultatet divideres med 2.
R=7,6/2=3,8

Til sidst er jeg noget hertil 

Punkt A√((2-a)^2+(9-b)^2 )=3,8
Punkt B√((4-a)^2+(1-b)^2 )=3,8

og vil bare sætte ligningerne = med hinanden.  - Men der er for mange ubekendte. Jeg er kan ikke komme på en mulighed for, hvordan jeg finder centrum. 

Hjælp? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

|AB|2 = (4-2)2+ (1-9)2

centrum er midtpunktet på linjestykket AB


Svar #2
23. september 2012 af malmberg93 (Slettet)

Nogle gange kan man ikke se den skov, for bare træer!!! 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mathon

 

                         AC = (1/2)·AB

                         OC - OA = (1/2)·(OB - OA)

                         OC - OA = (1/2)·OB - (1/2)·OA

                         OC = OA + (1/2)·OB - (1/2)·OA

                         OC = (1/2)·OA + (1/2)·OB

                         OC = (1/2)·(OA + OB)

                         OC = (1/2)·([2,9] + [4,1])

                         OC = (1/2)·[6,10]


                          OC = [3,5]

et punkt har samme koordinater som sin stedvektor


                         C = (3,5)

                        

                         

                        


Skriv et svar til: Find centrum i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.