Matematik
vektor - nybegynder
12. september 2005 af
GogO (Slettet)
a -> = ( 4,3) b -> = (0,2)
bestem koordinatsættet tene for vektorerne a -> og b-> i det koordinatsystem der som basisvektor har Ea = a-> / |a->| og Ea -> hat
bestem koordinatsættet tene for vektorerne a -> og b-> i det koordinatsystem der som basisvektor har Ea = a-> / |a->| og Ea -> hat
Svar #1
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Muligvis er der en nemmere måde, men du kan i hvert fald gøre følgende:
Bestem først vinklen mellem a-> og b->.
Find herefter længden af a->. Hvis vi nu lader denne være parallel med 1.aksen, må den have koordinatsættet [|a|,0].
Herefter kan du finde de polære koordinater for b->, og omregne den til rektangulære.
Bestem først vinklen mellem a-> og b->.
Find herefter længden af a->. Hvis vi nu lader denne være parallel med 1.aksen, må den have koordinatsættet [|a|,0].
Herefter kan du finde de polære koordinater for b->, og omregne den til rektangulære.
Skriv et svar til: vektor - nybegynder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
