Fysik

smeltevarme

24. september 2012 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er ved at lave fysik rapport, og skal i den regne denne ligning ud:

0=cv * mv (Ts-Tv)+ci * mi (0 grader Celsius -Ti) + mi * Ls + cv * mi (Ts - 0 grader Celsius)

Jeg ved at jeg skal isolere Ls, og sætte hele ligningen over på den anden side, med minus foran, hvor efter det hele skal dividers med mi - men da det er ved at være år siden jeg sidst havde matematik, har jeg svært at se, hvordan jeg faktisk skal ordne ligningen - idet at jeg ville have gjort det således. (Hvilket jeg har fået fejl for, fra min lærer da mi er det eneste man skal dividere med)

- cv * mi (Ts - 0 grader Celsius) = cv * mv (Ts-Tv)+ci * mi (0 grader Celsius -Ti) + mi * Ls

Ls = - cv * mi (Ts - 0 grader Celsius) / cv * mv (Ts-Tv)+ci * mi (0 grader Celsius -Ti) + mi  ???

Jeg håber I kan hjælpe mig.

Mange hilsner Signe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af peter lind

Du skal flytte alle andre  led end mi*Ls over på venstre side. Det er jo det eneste led, der indeholder Ls


Svar #2
24. september 2012 af zuku (Slettet)

Nu har jeg siddet og regnet videre, men jeg forstår det altså desværre stadig væk ikke :(


Svar #3
25. september 2012 af zuku (Slettet)

Er der ikke nogen der kan vise mig det evt? For jeg forstår det virkelig ikke. Og slet ikke hvordan mi kan så alene?!


Skriv et svar til: smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.